Publicat pe Lasă un comentariu

3 Soluții simple de a decora peretele gol deasupra patului

decoratiuni deasupra patului

Porțiunea de perete de deasupra patului, adesea neglijată în decorul interior, este locul ideal pentru decoratiuni deasupra patului. Este adevărat că cei mai mulți dintre noi se concentrează pe funcționalitate la acest capitol. Fie montăm o sursă de lumină sau rafturi pentru spațiu de depozitare suplimentar. Rareori ne gândim că putem crea un perete-accent deasupra patului. Acest lucru nu va elimina automat ideea de rafturi plutitoare, lumină, etc.

Totuși, adăugarea unui perete-accent deasupra patului poate aduce un plus de personalitate și stil în dormitor. Există multiple opțiuni, inclusiv diverse decoratiuni deasupra patului, pentru a transforma această zonă într-un punct focal atrăgător. Este important să ne folosim imaginația și să ne bucurăm de procesul de creare a unui spațiu personalizat și plin de farmec în dormitorul nostru. Astfel, chiar și cu mici modificări, putem transforma un perete plictisitor într-o piesă deosebită care să reflecte stilul și gusturile noastre.

Un loc destul de puțin explorat și utilizat la adevăratul său potențial, peretele de deasupra patului merită atenția ta deplină. Există numeroase modalități de a decora peretele de deasupra patului pentru a crea o atmosferă memorabilă în dormitor. Indiferent de opțiunea aleasă, cheia este să explorăm și să ne exprimăm creativitatea pentru a transforma peretele de deasupra patului într-un element central al designului dormitorului nostru.

Hai să vedem astăzi câteva modalități de a decora acest spațiu pentru o atmosferă memorabilă!

1. Tapet-accent sau fototapet

Spațiul de deasupra patului este locul perfect în care să adaugi tapet clasic sau fototapet pentru a da un plus de culoare întregului dormitor. Tapetul poate transforma instant atmosfera camerei, adăugând profunzime și personalitate. Tot ce trebuie să faci este să îl alegi foarte bine pentru a evita încărcarea vizuală a camerei în mod inutil. Încearcă modele îndrăznețe dar nu obositoare, care să se potrivească în schema de culori a camerei și care să folosească și spațiile negative. În funcție de modelul ales, un tapet îți poate pune în evidență și mai bine rafturile, lămpile, sau celelalte decorațiuni aplicate în această zonă.

De exemplu, putem alege un model floral delicat pentru a crea o atmosferă romantică sau un design geometric îndrăzneț pentru un aspect modern și eclectic. De asemenea, fototapetul ne permite să adăugăm un peisaj spectaculos sau o imagine preferată care să devină punctul focal al încăperii. Indiferent de alegerea noastră, tapetul sau fototapetul de deasupra patului vor aduce un element surprinzător și plin de caracter în decorul dormitorului nostru, completând și subliniind stilul personal și gusturile noastre estetice.

2. Colaje de fotografii personalizate

Dormitorul este o oază personală în care ne retragem pentru a ne relaxa și a ne regăsi echilibrul.

Dormitorul este locul în care ne trezim dimineața, ne petrecem seri liniștite înainte de somn, și ne bucurăm de intimitate, relaxare și clipe memorabile alături de cei dragi. Ar fi și păcat să neglijezi spațiul de deasupra patului și să nu îl decorezi corespunzător!

Prin decorarea spațiului de deasupra patului, putem transforma acest colț al intimității noastre într-un loc special și inspirațional.

Una dintre propunerile noastre de decoratiuni deasupra patului este să creezi un colaj canvas cu fotografiile tale de familie favorite. Apoi să îl amplasezi în spațiul de deasupra patului.

Astfel, poți expune la vedere cele mai dragi amintiri și cele mai importante momente din viața ta, imortalizate în fotografii care îți taie răsuflarea, iar acestea vor fi primele lucruri pe care le vezi dimineața când te trezești, și ultimele când te pui seara la somn. Ce mod mai bun poate exista de a-ți aduce o bucurie în fiecare zi?

Ba mai mult, un colaj personalizat va adăuga un element personal și emoțional în decorul dormitorului tău și poate deveni cu ușurință un punct central al peretelui, în timp ce rafturile pentru cărți sau lămpile de perete pot fi aranjate în jurul său, completându-l într-un mod armonios. Astfel, vom avea un decor plin de semnificație și funcționalitate. Această abordare permite să ne bucurăm de amintiri speciale în fiecare zi, fără a compromite alte elemente decorative.

Acest tip de decorațiune interioară nu influențează cu nimic negativ prezența unor rafturi asortate pentru cărți sau a unor lămpi de perete pentru un plus de atmosferă!

În final, combinând diverse elemente, putem crea un perete deasupra patului care este personal, atrăgător și plin de viață. Indiferent de stilul nostru preferat, să nu uităm că decorarea peretelui de deasupra patului poate contribui la crearea unei atmosfere armonioase și relaxante în dormitorul nostru, amplificând bucuria și liniștea pe care le căutăm în acest spațiu special în care ne începem și ne încheiem fiecare zi, respectiv în care ne retragem pentru a ne reîncărca bateriile.

3. Autocolante personalizate

Cum pot fi folosite autocolantele personalizate ca decoratiuni deasupra patului în dormitor în dormitor? Simplu: Cel mai bine merg în camerele copiilor. Modelele amuzante și culorile vii sunt exact ce le trebuie celor mici pentru a le menține o dispoziție veselă. Totodată pentru a le stimula imaginația și creativitatea.

Suntem siguri că cei mici se vor bucura să-și aleagă personajele preferate, niște animale haioase sau scenele din poveștile lor preferate și să le plaseze pe peretele de deasupra patului. Astfel, această zonă devine o sursă de inspirație și joacă, contribuind la creșterea imaginației și a dorinței de a explora lumea înconjurătoare.

Autocolantele nu doar decorează, ci și transformă această zonă într-un spațiu prietenos și captivant pentru copii.

Dar asta nu înseamnă că dormitoarele celor mari trebuie să fie neapărat serioase și austere. Un autocolant este mediul perfect pentru a pune în evidență imaginile tale preferate. Poți crea autocolante personalizate folosind pozele tale preferate, sau poți opta pentru citate motivaționale, poezii ori scene din filmele tale preferate.

Frumusețea autocolantelor stă în versatilitatea lor, dar și în faptul că practic ai posibilități infinite pentru a le personaliza în așa fel încât să complimenteze spațiul în care le vei expune. Așa că începe să îți creezi propriul autocolant de interior pentru a-ți împrospăta decorul dormitorului simplu, ieftin și eficient! 

Desigur, una dintre cele mai rapide soluții de a redecora complet dormitorul este să expui tablouri canvas personalizate. Totodată astfel pui în evidență spațiul de deasupra patului fără a renunța complet la rafturi sau la corpuri de iluminat.

Alegerea unor tablouri canvas personalizate reprezintă și o soluție excelentă pentru a transforma complet aspectul dormitorului. Prin alegerea unor tablouri cu imagini care reflectă personalitatea și preferințele noastre, putem crea un spațiu personalizat și plin de farmec deasupra patului. Aceste tablouri vor deveni puncte focale atrăgătoare și vor adăuga o notă artistică și distinctivă în dormitor.

Este important să ne asigurăm că dimensiunea și designul tablourilor se potrivesc proporțional cu spațiul de deasupra patului și cu întregul decor al camerei. Astfel, putem evidenția acest spațiu în mod armonios, fără a elimina complet celelalte elemente decorative. Combinarea tablourilor canvas personalizate cu alte elemente decorative va adăuga adâncime și complexitate designului, creând un dormitor cu adevărat captivant și plin de stil.

La acest capitol, opțiunile sunt (aproape) nelimitate, depinde de atmosfera pe care dorești să o creezi în dormitor. Hai să vedem câteva opțiuni:

  • Un tablou canvas personalizat cu una dintre fotografiile tale preferate alături de familie
  • Un tablou canvas personalizat dintr-o călătorie memorabilă, cu un peisaj favorit, sau
  • Un tablou canvas personaliza cu imagini care înseamnă ceva pentru tine;
  • Tablouri canvas realizate de-a gata, din diferite colecții și cu diverse tematici. Aceastea fie îți aduc un zâmbet pe buze ori de câte ori dai cu ochii de ele, fie te îmbie la visare, relaxare și meditație, ca orice decor de dormitor care se respectă. 

Așadar, deja ți-ai dat seama cu siguranță că decorarea spațiului de deasupra patului din dormitor este o alegere personală și depinde de gusturile și preferințele individuale. Deși există o mulțime de opțiuni pentru a umple acest spațiu și a îmbina utilul cu frumosul, unele poate mai simple, altele mai complexe, dar toate interesante, important este să te inspiri din propria creativitate și să creezi un spațiu care să reflecte personalitatea ta și să-ți aducă bucurie de fiecare dată când intri în dormitor.

Tu cum ți-ai integra decorațiunile deasupra patului în decorul dormitorului tău? Ai deja o lampă sau niște rafturi alături de care ar merge un colaj cu fotografii din vacanță sau o piesă artistică? Și dacă acest spațiu în dormitorul tău este liber, cum l-ai ”umple” astfel încât să îmbini utilul cu frumosul?

Ai opta poate pentru un tapet sau fototapet care-ți taie răsuflarea, sau ai alege să oferi personalitate peretelui cu niște tablouri, colaje ori autocolante personalizate? Oricare ar fi alegerea ta, la noi sigur vei găsi soluția perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.