Publicat pe Lasă un comentariu

Cum să alegi dimensiunea de canvas potrivită când comanzi decorațiuni de pe Tablouri Colorate?

Cum să alegi dimensiunea potrivită

Alegerea dimensiunii de canvas potrivită este esențială pentru impactul unui tablou în decorul tău. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să te decizi care este cea mai potrivită pentru nevoile tale.

În acest articol, vom discuta despre dimensiunile tablourilor, posterelor și a altor obiecte decorative și vom oferi câteva sfaturi utile despre ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi dimensiunea potrivită pentru spațiul pe care dorești să-l decorezi.

Ce dimensiuni disponibile găsești

Ce dimensiuni disponibile găsești pe Tablouri Colorate?

În primul rând, să începem cu cele mai comune dimensiuni ale tablourilor și posterelor.

Cele mai comune dimensiuni ale posterelor variază între 30×42 cm și 84×120 cm. Poți alege oricare dintre aceste dimensiuni pentru ca posterul comandat să se potrivească unei varietăți de spații.

În ceea ce privește tablourile, dimensiunile pot varia de la tablouri mici pe canvas de 20×30 cm la piese mai mari, de chiar 80×120 cm.

Bineînțeles, în afară de aceste dimensiuni standard, ai posibilitatea de a introduce propriile dimensiuni pentru un tablou sau un poster personalizat.

În cazul colajelor, însă, produsele realizate vor avea formă pătrată, cu dimensiuni care variază între 20×20 cm și 100×100 cm.

Cum să alegi dimensiunea de canvas potrivită?

Atunci când alegi dimensiunea potrivită pentru spațiul tău, există câteva lucruri de luat în considerare. Unul dintre cei mai importanți factori este dimensiunea peretelui pe care intenționezi să pui tabloul sau posterul. O piesă mică pe un perete mare poate părea pierdută și nelalocul ei, în timp ce o piesă mare pe un perete mic poate fi prea mult. În general, tabloul sau posterul ar trebui să fie proporțional cu peretele pe care este agățat.

Un alt factor de luat în considerare este funcția spațiului. Dacă expui o piesă într-o cameră mică, cum ar fi o baie sau un hol, o dimensiune mai mică poate fi mai potrivită. Într-o cameră mai mare, cum ar fi un living sau o bucătărie de tip open-space, o piesă mai mare poate fi mai satisfăcătoare vizual. În plus, dacă piesa este menită să fie un punct focal, cum ar fi deasupra unui șemineu sau deasupra unei canapele, o dimensiune mai mare poate fi mai de impact.

De asemenea, este important să iei în considerare amplasarea mobilierului și a altor elemente decorative în spațiu. Un tablou sau un poster prea mare sau prea mic în raport cu decorul din jur poate fi o alegere neinspirată.

Ce greșeli comune trebuie să eviți?

Acum că am acoperit câteva aspecte de luat în vedere în alegerea dimensiunii porivite a tablourilor și posterelor decorative, să vorbim despre câteva greșeli comune de evitat.

Am menționat deja că tablourile prea mici într-un spațiu mai mare pot părea pierdute, iar tablourile mari în spații mici pot fi exagerate.

O altă greșeală este aceea de a nu ține cont de amplasarea mobilierului și a altor elemente de decor. Un tablou sau un poster care este plasat prea sus sau prea jos poate face dificilă aprecierea piesei. Evită să alegi o dimensiune bazându-te doar pe preferințele personale, fără a lua în considerare estetica generală a spațiului.

Pe lângă tablouri și postere, există și alte elemente decorative care pot adăuga interes vizual unui spațiu, inclusiv colaje sau decorațiuni handmade. Atunci când alegi dimensiunea potrivită pentru aceste articole, se aplică aceleași principii ca și în cazul tablourilor și al posterelor. Ia în considerare dimensiunea peretelui, funcția spațiului și amplasarea altor obiecte de decor, și vezi inclusiv cum arată aceste elemente în raport cu tablourile deja agățate.

Alegerea dimensiunii potrivite pentru tabloul

Alegerea dimensiunii potrivite pentru tabloul sau posterul tău personalizat este un aspect crucial în crearea unui decor frumos, coerent și de bun gust. Alegând dimensiunea de canvas potrivită, ținând cont de perete, mobilier și spațiu, respectiv amplasarea tuturor acestor elemente în spațiu, poți găsi potrivirea perfectă care să îmbunătățească impactul vizual al spațiului. Nu uita să eviți greșelile comune, cum ar fi alegerea unui element decorativ prea mic sau prea mare pentru cameră, și acordă-ți întotdeauna timpul necesar pentru a măsura și a vizualiza dimensiunea și amplasarea decorurilor înainte de a face o achiziție. Ținând cont de aceste sfaturi, poți crea o colecție personalizată și uimitoare de tablouri și postere, care va îmbunătăți semnificativ stilul oricărei încăperi din casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.